incassobureau

Wilt je klant zijn rekeningen niet betalen aan jouw bedrijf of ben je een particulier waar de huur niet van wordt betaald. Dan kan een incassobureau jou misschien helpen. Een bureau heeft veel voordelen, zij werken bijvoorbeeld met een no cure no pay model. Wil je weten hoe een incassobureau te werk gaat en wat de voordelen zijn van een incassobureau inschakelen? Lees het hier.

Wat is een incassobureau

Heb je te maken gekregen met een rekening die niet betaald wordt en reageert de schuldenaar niet op jouw brieven en mails? Dan kan een incassobureau jouw helpen, zij nemen deze taak namelijk van je over. Er wordt voor gezorgd dat de schuldenaar jouw rekening gaat betalen, de medewerkers van dit bureau zijn hier gespecialiseerd in en weten hier de juiste technieken voor. Het komt er eigenlijk op neer dat een bureau de incasso voor jou uit handen neemt.  Op deze manier hoef jij je geen zorgen meer te maken of iemand jouw rekening nog wel gaat betalen, incassobureau Amersfoort heeft dan ook verschillende stappen om dit te realiseren. Een incassobureau inschakelen doe je dus op het moment dat je niet meer weet hoe je dit moet oplossen.

Voordelen van een incassobureau

Er zijn verschillende voordelen voor het inschakelen van een bureau. In bijna alle gevallen ongeveer 90% wordt er voorkomen dat er een rechtszaak komt bij de rechter. Dat is natuurlijk iets waar je niet aan wilt beginnen en graag wilt mijden. Incassobureau Amersfoort weet namelijk de juiste technieken toe te passen zodat de schuldenaar de rekeningen zal betalen.  Doordat je incasso voor je uit handen wordt genomen kan jij je volledig focussen op het verbeteren van je bedrijf en hoef je niet te stressen om dit geld. Je weet dat het eraan komt als je dit laat doen door een bureau. Door de juiste toepassingen van het bureau zal de schuldenaar vaak sneller betalen. Een incassobureau heeft dus veel voordelen.  Nog een groot voordeel is dat de meeste incassobureaus werken met het no cure no pay model. Dit model betekent dat de kosten van het bureau ook bij de kosten extra komen van de schuldenaar. Voor jou wordt het dus geregeld en het is gratis.

Hoe gaat een incassobureau te werk

Er is 1 stap waar altijd mee begonnen wordt, namelijk het sturen van een aanmaning. Hier staat vriendelijk een kort termijn in waar het bedrag in betaald moet worden. Is het na dit termijn nog steeds niet betaald dan wordt er een 2de aanmaning gestuurd met een nieuw termijn. De schuldenaar kan ook een ingebrekestelling verwachten. Hier staat in dat als je niet betaald in de termijn dat er rechtsmaatregelen zullen volgen. Kan je het niet betalen? Dan kan je een afspraak maken met het incassobureau zodat je het in termijnen kan betalen. Is er een geval waarbij de schuldenaar voor geen mogelijkheid gaat betalen, dan wordt er een dagvaarding opgemaakt en zal er een rechtszaak komen. Vaak is dit niet van toepassing, alleen in sommige gevallen. Incassobureau Amersfoort heeft erg veel voordelen, waardoor jij je rust weer terug krijgt en natuurlijk je geld.