Recht

Een advocaat familierecht houdt zich vooral bezig met zaken die gericht zijn op het burgerlijk wetboek. Hij richt zich vooral op de geboorte, afstamming, huwelijk en echtscheiding. Het is een breed gebied dat vooral te maken heeft met relaties in de menselijk sfeer. Daarin ontstaan vaak problemen. De conflicten die er kunnen ontstaan bij een scheiding kunnen bijzonder groot zijn. Vaak ontaarden echtscheidingen in langdurige en vooral kostbare procedures. Tijdens een scheiding kunnen er problemen ontstaan om de kinderen, alimentatie en verdeling van de goederen. Omdat deze problemen zo specifiek zijn, wordt de hulp ingeschakeld van een familierecht advocaat. Een familierecht advocaat zal altijd proberen om naar een oplossing te zoeken die voor beide partijen en de kinderen zo gunstig mogelijk is. Wanneer er een eigen huis is, moeten er zeker goede afspraken worden gemaakt hoe de verdeling wordt. In dergelijke gevallen zal de advocaat optreden als een mediator. Het is vooral belangrijk als er kinderen bij betrokken zijn. Een familierecht advocaat kan voor beide partijen gelijktijdig werken. In sommige gevallen, als de inkomsten niet toereikend zijn, kunt u beiden gebruik maken van een pro-deo-advocaat-familierecht.

Verdeling van de inboedel en dergelijke.

Wanneer je als getrouwd stel gaat scheiden en onder huwelijkse voorwaarden bent getrouwd dan zal de inboedel 50/50 moeten worden verdeeld. Is men niet onder huwelijkse voorwaarden getrouwd dan zal het vermogen dat er is worden verdeeld, zoals het de huwelijkse voorwaarden voorschrijft.

Er moet bij een scheiding voor beide partijen naar een goede oplossing worden gezocht. Daarom is een advocaat familierecht zo belangrijk. Hij zal een officieel rapport opmaken waarin alle afspraken worden vastgelegd. Vaak ontstaan er problemen als u zelf aan de slag wil gaan om dat wat u heeft te verdelen. Als u toch uit elkaar gaat dan kunt u dat het beste doen in een goede harmonie. Dat is zeker van groot belang voor de kinderen. De kinderen kunnen er tenslotte niets aan doen dat jullie als ouders besluiten om uit elkaar te gaan. De scheiding is voor de kinderen toch al een zware periode. Wanneer er goede afspraken worden gemaakt, indien mogelijk in eerste instantie met de kinderen erbij, dan kunnen eventuele problemen verzacht worden. De afspraken die gemaakt worden, moeten allemaal nauwkeurig wettelijk worden vastgelegd. Daar zal de advocaat voor zorgen.

De snelheid van een scheiding.

In principe kan een scheiding snel verlopen. Er kan een scheiding worden aangevraagd wanneer het huwelijk, om wat voor reden dan ook, niet goed meer is. In zo’n geval kan de scheiding met wederzijdse toestemming uitgesproken worden. Voordat de scheiding wordt afgehandeld, komt er een rustpauze. Het is de periode om de scheiding eerst te laten bezinken. Daarna zal de advocaat familierecht contact opnemen om tot een zo’n goed mogelijke gezamenlijke oplossing te komen. Vaak ontstaan er problemen om de alimentatie van de kinderen, maar ook van de partner. Hoe dat allemaal moet verlopen is vastgelegd in een rekenmethode die door de rechtbanken gehanteerd wordt. Ga, vooral voor de kinderen, in een goede harmonie uit elkaar.