recht op

Als je op zoek bent naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering zul je verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aan het vergelijken zijn. Tussen de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en aanbieders zitten grote verschillen in voorwaarden en prijs. Hoe bepaal je nu welke arbeidsongeschiktheidsverzekering het beste bij jou past?

Wat is belangrijk bij arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten wanneer je arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken gaat. De hieronder toegelichte aspecten beïnvloeden hoe jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering eruit komt te zien op het gebied van voorwaarden en prijs.

Wat voor bedrag is er verzekerd?

Het is belangrijk om op te letten welk bedrag er verzekerd is. Het gaat om een jaarbedrag die verdeeld is in 2 clusters. Cluster A is het verzekerde jaarbedrag voor het eerste jaar en cluster B is het verzekerd jaarbedrag voor de volgende jaren. Het uitgekeerde bedrag kan maximaal 80 procent van je huidige inkomen zijn. Je kunt dit ook zelf naar beneden zetten om een lagere premie te creëren.

Wat voor tarief wordt er gehanteerd?

Er zijn 2 tariefvormen om uit te kiezen namelijk een vast tarief en een leeftijdsafhankelijk tarief. Bij het vaste tarief is de premie alle jaren hetzelfde. Bij een leeftijdsafhankelijk tarief betaal je in het begin een lage premie die steeds hoger wordt naarmate je ouder wordt. Let dus op per aanbieder welk tarief er geldt.

Is het beroepsarbeidsongeschiktheid of passende arbeid?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan op basis van passende arbeid of beroepsarbeidsongeschiktheid zijn. Bij passende arbeid is de premie lager maar heb je ook kans dat je passend werk moet accepteren.

Wat wordt er gedekt?

Er zijn verschillende vormen van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen dus let op wat er allemaal gedekt is. Bij een ongevallen en ziekte dekking zitten bijvoorbeeld psychische ziektes niet inbegrepen. Hoe meer je verzekerd hoe duurder de premie is.

Wat is het arbeidsongeschiktheidspercentage?

Bij arbeidsongeschiktheid word je beoordeeld door een medisch adviseur. Heb je gekozen voor een arbeidsongeschiktheidspercentage van 25 procent dan ontvang je al geld wanneer je voor 25 procent arbeidsongeschikt bent. Het percentage kan verschillen van 25 procent tot 80 procent. De premie is wordt hoger naarmate het arbeidsongeschiktheidspercentage wat je verzekerd lager wordt.

Meer info: https://www.yezzer.nl/