recht op

Recht op: een letselschade jurist

Wanneer je net een ongeluk hebt gehad, zijn juridische stappen het laatste waar je je mee bezig wil houden. Kies je een advocaat of een jurist? Maak je geen zorgen, wij vertellen je precies waarom een jurist de juiste keuze is wanneer het aankomt op juridische bijstand bij letselschade.

Goedkoper

Ten eerste is een letselschade-advocaat duurder dan een -jurist. Misschien is dit een kleine opluchting tussen al die ellende door: als je een jurist inschakelt, je hoeft als slachtoffer niks te betalen. In de wet staat namelijk dat de oorzaker van een ongeval verantwoordelijk is voor de kosten voor juridische bijstand voor slachtoffer. De verzekering van de veroorzaker moet dus opdraaien voor jouw kosten en jij hoeft zelf niks te betalen. 

Naar de rechter

Hoewel je er zelf voor kan kiezen of je een letselschade-advocaat of -jurist inschakelt, is het meestal niet nodig om een advocaat in te schakelen. Hoewel een letselschade-advocaat de enige is die mag procederen voor de rechter, is het vaak helemaal niet nodig om naar de rechter te gaan. Bij maar ongeveer 5% van de letselschade gevallen is het nodig om naar de rechter te gaan. Als je niet naar de rechter gaat, bespaar je ook een heleboel tijd, want een proces bij de rechter kan lang duren. En wees niet bang dat de letselschadevergoeding minder gaat zijn wanneer je een jurist inschakelt, bij allebei dat zal de vergoeding ongeveer even hoog zijn!

Expertise

Juristen en advocaten hebben beide een universitaire opleiding tot rechtsgeleerde moeten afronden. advocaten hebben daarnaast een speciale advocatenopleiding afgerond. Dit betekent dus niet dat juristen minder juridische expertise in hun vak hebben dan advocaten, ze zijn alleen niet opgeleid om in een rechtbank te procederen.

Ben je nog op zoek naar een professionele en betrouwbare letselschadejurist? Dan ben je bij van Mansum Letselschade aan het juiste adres! Zij bieden kosteloos en persoonlijk advies bij letselschade.